Capio vårdcentral

Välj rätt i sommar och få vård snabbare.

Vi vill hjälpa dig att söka vård, för din skada eller sjukdom, på rätt mottagning och av rätt vårdgivare. Det gör att du får vård snabbare, väntetiden blir kortare för dig och andra.

Nedan listas olika vårdformer och vårdnivåer som kan vara aktuellt för dig.

 

  • Egenvård är åtgärder som du kan utföra själv eller med hjälp av någon närstående. Exempelvis medicinering och omläggning av sår.

 

  • Ta hjälp av informationen på 1177.se för att hamna på rätt vårdnivå. Använd digitala tjänster på 1177.se för att kontakta vården när det inte är brådskande.

 

  • Till din hjälp finns alltid telefonnumret 1177 för sjukvårdsrådgivning om du är osäker på när du ska söka vård. Då hjälper en sjuksköterska till med att bedöma dina besvär.

 

  • Vårdcentralen, inom primärvården - har öppet vardagar och det är nästan alltid på vårdcentralen du söker vård när du är sjuk eller har något besvär. Nästan alla vårdcentraler har också digitala mottagningar där det kan gå snabbare att få hjälp.

 

  • Jourcentralen inom primärvården - har öppet kvällar och helger när vårdcentralerna inte har öppet På en jourcentral tar vi hand om dig som behöver hjälp kvällar eller helger med sjukdom och besvär som inte kan vänta till nästa dag. Du hittar din jourcentral via din vårdcentrals hemsida.

 

  • Är det ett akut livshotande tillstånd är det alltid 112 och akut vård på sjukhus som gäller. På akutmottagningen bedöms ditt tillstånd och är det inte just akut kommer andra patienter med mer akuta behov att prioriteras före dig.

 

Genom att välja rätt vård från början ökar både din och andras chans att få rätt vård snabbare. Var försiktig med olika aktiviteter i sommar så att du inte behöver besöka oss i onödan.

Föregående
Föregående

Välkommen till Sparbanksdagen

Nästa
Nästa

Apotek hjärtat